zondag 1 juli 2012

Robbie Williams - She's the One

Vijf #1-hits heeft deze zanger in Engeland gehad en deze plaat was er één van. In Nederland werd het echter geen grote hit, maar toch is het een klassieker die over een breed publiek nog bekend is. Het stamt uit de vroege jaren van de solocarrière van Robbie Williams, die met "She's the One" zijn laatste hit uit de jaren '90 scoorde.

Uit de eerste vijf Top 40-hits van Robbie Williams kwam maar één top 10-hit voort en die plaat kwam ook niet verder dan #10: "Freedom". Zelfs klassiekers als "Angels" en "Millennium" haalden de bovenste tien niet. Van het album waar laatstgenoemde op staat, staat ook "She's the One".

Op 20 november 1999 beleefde de plaat zijn entree in de Top 40 als hekkensluiter. Een week later stond de plaat op #37 en leek het een kwestie van tijd voordat de plaat weer zou verdwijnen. De plaat wist toch de negenentwintigste plek te halen in de Top 40 en na zeven weken werd de Top 40 vaarwel gezegd. Echter zei het grote publiek "She's the One" nooit vaarwel en de plaat is nog steeds niet vergeten.

Na de ietwat teleurstellende jaren '90 herpakte Robbie Williams zich in de jaren '00 met zestien top 10-hits en drie #1-hits ("Feel", "Trippin'" en "Bodies"). Zijn laatste Top 40-hit tot nu toe was "Shame", een duet uit 2010 met Gary Barlow. Die plaat haalde de tiende plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten