zaterdag 25 februari 2012

Owen Paul - My Favourite Waste of Time

In 1982 scoort de Amerikaanse zanger en gitarist Marshall Crenshaw een bescheiden hitje in zijn thuisland met "Someday, Someway". Wat hij waarschijnlijk niet had vermoed, kwam uit. De single had een verband met een plaat die in 1986 de top 3 in Engeland haalde en in Nederland ook behoorlijk scoorde. De B-kant van de single was namelijk "My Favourite Waste of Time". Die plaat werd door Owen Paul tot megahit omgetoverd.

Owen Paul werd op 1 mei 1962 geboren als Owen Paul McGee. De naam Owen Paul zal je misschien weinig zeggen, totdat je die ene hit hoort: "My Favourite Waste of Time". Het werd vooral in Engeland een grote hit. Daar werd het een #3-hit, terwijl het hier twee keer zo laag kwam. Even voor de bezoekers die niet kunnen rekenen: dat betekent dat de plaat piekte op #6. Dat het niet verder kwam, was achteraf volkomen terecht, want de vijf platen die boven hem stonden, bleken ook grotere klassiekers te zijn:

1 3 4 MC Miker G & Deejay Sven - Holiday Rap
2 2 6 Madonna - Papa Don't Preach
3 1 7 Wham! - The Edge of Heaven
4 8 3 Matia Bazar - Ti Sento
5 5 8 Level 42 - Lessons in Love

In Engeland haalde het dan ook een derde plaats onder de platen van Wham! en Madonna. Na deze hit heeft hij geen hits meer gescoord. Na jaren inactief geweest te zijn in de muziekbusiness, is hij nu de leadzanger van de band Ex-Simple Minds, een band gevormd door Brian McGee (zijn drummende broer, die in 1981 Simple Minds verliet) en Derek Forbes. Maar Owen Paul zal nog altijd de zanger van "My Favourite Waste of Time" blijven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten