zaterdag 25 februari 2012

Spargo - You and Me

Deze groep werd in 1975 opgericht, maar had destijds nooit gedacht dat het een zangeres nodig had om successen in de Top 40 te beleven. Ellert Driessen was jarenlang het hoofd van de groep, maar moest die rol sinds 1979 delen met de Amerikaanse Nederlandse Lilian Day Jackson. Sindsdien scoorden ze hit na hit, maar het grootste succes werd in 1980 gevierd met "You and Me". We hebben het uiteraard over Spargo.


In de succestijden bestond Spargo naast het zangduo Ellert Driessen en Lilian Day Jackson uit gitarist Ruud Mulder, bassist Jef Nassenstein en drummer Leander Lammertink. Hun eerste hit was gelijk hun grootste: "You and Me". Spargo won in 1980 de concurrentie van Lenny Kuhr, die met "Visite" dichtbij een eerste #1-hit was, maar die plek werd Spargo dus drie weken gegund. Achteraf gezien nogal logisch, want op 26 april 1980 was dat de enige plaat in de top 5 die nu nog een klassieker is. Kijk naar deze top 5 en dan aan jou de vraag: welke ken je nog?

1 1 7 Spargo - You and Me
2 6 5 Goombay Dance Band - Sun in Jamaica
3 4 7 Oscar Harris - Song for the Children
4 2 8 Lenny Kuhr & les Poppys - Visite
5 3 8 Massada - Sajang É

Na "You and Me" werden nog top 5-hits gescoord als "One Night Affair" (bekend van de Holland Casino commercial met Yolanthe Cabau van Kasbergen en Lieke van Lexmond) en "Just for You", maar op lange termijn bleken die hits lang niet zo groot te zijn als "You and Me". Na 1982 werden er ook in de Top 40 weinig successen geboekt. In 1984 verlieten Lilian Day Jackson en Leander Lammertink de groep en kwamen daar een nieuwe zangeres en een nieuwe drumemr voor in de plaats, maar de tijd van Spargo was voorbij...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten