zaterdag 19 mei 2012

Queen - We Are the Champions

Nog altijd is deze plaat populair bij grote sportevenementen. Bijvoorbeeld als jouw land een gouden medaille heeft gewonnen op de Olympische Spelen in Londen of de finale van het Europees Kampioenschap voetbal 2012 heeft gewonnen. Iedereen kent dit nummer, ongeacht de leeftijd. Het is dan ook één van de grootste klassiekers van Queen. We hebben het over "We Are the Champions".

De Britse band Queen werd in 1971 opgericht. De leadzanger was Freddie Mercury, die werd bijgestaan door  Brian May (gitaar), John Deacon (bas) en Roger Taylor (drums). De band beleefde haar debuut in 1974 met de top 5-hit "Killer Queen", waarna "Bohemian Rhapsody" een jaar later hun eerste #1-hit werd. In 1976 kwam daar met "Somebody to Love" nog een #1-hit bij. Vreemd genoeg wist "We Are the Champions" die plek niet te bereiken. Het haalde als dubbele A-kant met "We Will Rock You" de tweede plaats en wist de concurrentie van "'t Smurfenlied" van Vader Abraham niet te winnen. In Engeland haalde de plaat ook de tweede plek, daar was "The Name of the Game" van ABBA en later "Mull of Kintyre" van Wings de boosdoener.
De plaat komt van het album "News of the World". De enige andere track van het album die op single werd uitgebracht was "Spread Your Wings". Die plaat haalde slechts de 20ste plaats. Queen wist pas in 1979 weer op #1 te komen in de Top 40. "Crazy Little Thing Called Love" stond drie weken op #1. De andere drie #1-hits van Queen waren "Under Pressure" (1981), "Radio Ga Ga" (1984) en "I Want to Break Free" (1984). "I Want it All" was in 1989 nog dichtbij, maar die plaat kwam niet verder dan #2 en toen in 1991 "Bohemian Rhapsody" opnieuw werd uitgebracht, dan als dubbele A-kant met "These Are the Days of Our Lives", kwam die plaat ook niet verder dan #2.
Freddie Mercury overleed in 1991. In de laatste maanden van zijn leven werkte Queen aan een album, dat in 1995 uitkwam en "Made in Heaven" heette. Dat was het laatste album van Queen waar Freddie Mercury aan meewerkte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten