maandag 24 september 2012

Doobie Brothers - What a Fool Believes

Ooit claimde Michael Jackson dat hij op één van de opnames van deze track heeft meegezongen. Hij kreeg echter geen credit en dus verdiende hij geen geld aan deze plaat. Achteraf had de uiteindelijke King of Pop niks te zeuren, want hij boekte later zoveel successen, dat hij geld genoeg verdiende. De plaat waar het hier om ging, was geschreven door Michael McDonald en Kenny Loggins en de band die daar een hit mee scoorde en daarmee voor het eerst in elf jaar weer in de hitlijsten te vinden was, was The Doobie Brothers: "What a Fool Believes".
In tegenstelling tot wat de bandnaam doet vermoeden, zijn The Doobie Brothers geen broers van elkaar. Toen de band werd opgericht waren Tom Johnston en Patrick Simmons de leadzangers, maar nadat hij maagbloedingen kreeg, nam Michael McDonald de rol voor zijn rekening en Johnston ging solo. In 1979 werd "What a Fool Believes" in de Verenigde Staten uitgebracht en werd het daar een #1-hit. In Engeland haalde het de top 10 niet en in Nederland werd het zelfs pas in 1986 uitgebracht.
Toen kwam het nadat het Alarmschijf is geworden binnen op #30 op 7 juni 1986. Een week later steeg het naar #17 en een top 10-hit leek in de maak. Het kwam echter niet verder dan #12 en werd dus niet de top 10-hit die "Listen to the Music" in 1975 wel werd (#8), nadat die plaat in 1972 op #12 bleef steken. In Engeland was de re-release wel succesvol: het haalde de top 10.
Toen de plaat in de Top 40 binnenkwam, was de band reeds vier jaar uit elkaar, maar in 1987 kwamen ze weer bij elkaar, wat nog een Top 40-hit opleverde met "The Doctor" (#26 in 1989)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten