donderdag 27 december 2012

The Calling - Adrienne

In het voorjaar van 2002 scoorde de Amerikaanse rockband The Calling een enorme radiohit met "Wherever You Will Go". De band rond zanger Alex Band had daarna de zware taak om het succesnummer van een waardige opvolger te voorzien. Die opvolger werd "Adrienne", dat ook veel werd gedraaid op de radio, wat The Calling een Top 40-hit opleverde.

artiestThe Calling
titelAdrienne
van het albumCamino Palmero
jaar2002
geschreven doorAaron Kamin
Alex Band
geproduceerd doorMarc Tanner
voorgangerWherever You Will Go
opvolger-
hoogste notering24
aantal weken6
uitleg bij deze tabel
In één klap kreeg The Calling wereldwijde bekendheid. In de Verenigde Staten werd "Wherever You Will Go" een top 5-hit, in Engeland een top 3-hit en in Italië en Nieuw-Zeeland werd het zelfs een #1-hit. In Nederland bleef het echter op plaats veertien steken en dat heeft de band te danken aan de Nederlandse radio, want op basis van verkoop wist de plaat de top 30 niet eens te halen.

Airplay, dat was ook de sleutel tot Top 40-succes voor "Adrienne". Op 14 september 2002 kwam de plaat als hekkensluiter binnen in de Top 40. De overgrote meerderheid van de platen die in het verleden op #40 binnenkwamen, haalde de top 10 niet, zo ook "Adrienne", dat niet verder kwam dan #24. Als de Top 40, zoals voor de zomer van 1999, uitsluitend was gebaseerd op verkoop, was "Adrienne" bij lange na niet binnengekomen in de Nederlandse hitlijst, aangezien het op basis van verkoop bleef steken op #81.

In 2004 werd het tweede album van The Calling, "Two", uitgebracht. De enige hitsingle daarvan was "Our Lives", dat niet verder kwam dan #32. Daarna was de band rondom Alex Band niet meer in de Top 40 te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten