dinsdag 19 februari 2013

Heart - All I Wanna Do Is Make Love to You

Als een act tien jaar erover doet om een grote hit een goed vervolg te geven, is het meestal afgelopen met het succes na dat vervolg. Bij Heart was dat echter niet het geval. In 1977 scoorde de band een #2-hit met "Crazy on You". De top 10-hit daarna stamt uit 1987: "Alone". In 1990 wist Heart de bovenste tien echter nogmaals te bereiken met "All I Wana Do Is Make Love to You". Het werd de tweede top 5-hit voor de band.

artiestHeart
titelAll I Wanna Do Is Make Love to You
van het albumBrigade
jaar1990
geschreven doorRobert John "Mutt" Lange
geproduceerd doorRichie Zito
voorganger-
opvolgerI Don't Want to Need You
hoogste notering5
aantal weken10
uitleg bij deze tabel
De Amerikaanse rockband Heart bestond al 23 jaar toen "All I Wanna Do Is Make Love to You" een hit werd. In 1977 werden er hits gescoord met "Magic Man" (#7) en "Crazy on You" (#2) en daar leek het lange tijd bij te blijven. In 1987 beleefde Heart echter zijn comeback met #6-hit "Alone" en in 1990 was de tweede top 5-hit voor Heart een feit.

"All I Wanna Do Is Make Love to You" was de eerste single (en enige hit) van het album "Brigade". Op 12 mei 1990 kwam de plaat binnen in de Top 40 op #28 en daarmee was de vijfde Top 40-hit voor Heart een feit. De plaat had meteen de stijgende lijn te pakken en drie weken na binnenkomst was de vijfde plaats al een feit en waren de veteranen de baas in de Top 40 ("Paint it Black" van The Rolling Stones op #1, "Kingston Town" van UB 40 op #2). Verder dan #5 kwam de rockballad niet en na tien weken was het einde verhaal in de Top 40. In de United World Chart haalde de hit de derde plaats en in Australië en Canada werd het een #1-hit. In thuisland Amerika stond "Vogue" van Madonna een #1-hit voor Heart in de weg en in Engeland wist de plaat niet verder te komen dan #8.

Na "All I Wanna Do Is Make Love to You" is er geen waardige opvolger gekomen. In het tabel staat "I Don't Want to Need You" genoteerd wegens zijn notering in de onderste regionen van de Nationale Hitparade in 1990, maar in de Top 40 waren de Amerikanen niet meer te vinden. Niet alleen in Nederland was het succes afgelopen: na "All I Wanna Do Is Make Love to You" was Heart over de hele wereld slechts met één plaat in één land in de top 10 te vinden: "Will You Be There (in the Morning)" werd een #8-hit in Canada.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten