maandag 18 februari 2013

Talk Talk - It's My Life

Soms heb je platen die kleine hits werden, maar uiteindelijk echte klassiekers zijn gebleken. Talloze voorbeelden zijn langsgekomen op deze site en "It's My Life" van Talk Talk is ook zo'n gevalletje. Hoewel de plaat niet verder kwam dan #31 in 1984, is hij niet in de vergetelheid geraakt en is hij nog steeds te horen op radiostations als Radio Veronica. En nu krijgt de plaat zijn artikel op deze site.

artiestTalk Talk
titelIt's My Life
van het albumIt's My Life
jaar1984
geschreven doorMark Hollis
Tim Friese-Greene
geproduceerd doorTim Friese-Greene
voorganger-
opvolgerSuch a Shame
hoogste notering31
aantal weken4
uitleg bij deze tabel
In 1981 werd de Britse band Talk Talk opgericht. De band bestond uit Mark Hollis (zang), Lee Harris (drums), Paul Webb (bas) en Simon Brenner (keyboard). In 1982 bracht Talk Talk zijn eerste album uit: "The Party's Over". Dat album werd een matig succes, maar het feest moest nog beginnen.

In 1984 hoopte de band het succes van het debuutalbum ruimschoots te verbeteren en daar slaagde Talk Talk in met het album "It's My Life". Hoewel het album in Engeland niet verder kwam dan #35, betekende het wel de doorbraak in Nederland met een derde plaats in de Album Top 100. De eerste single van het album heette eveneens "It's My Life".

De New Wave-plaat werd wereldwijd geen groot succes met een 46ste plaats in thuisland Engeland. In Italiƫ werd de top 10 gehaald, maar in de Verenigde Staten en Nederland werd #31 de hoogste notering. Na vier weken verdween "It's My Life" uit de Top 40, maar de plaat kreeg al snel een opvolger: twee weken nadat de plaat verdween, kwam "Such a Shame" binnen in de Tipparade. Die plaat deed het met een elfde plek een stuk beter en ook "Such a Shame" is een klassieker geworden.

"It's My Life" werd in 1990 opnieuw uitgebracht in Engeland en haalde toen een dertiende plaats. In 2004 werd "It's My Life" een wereldwijde top 10-hit in de versie van de Amerikaanse band No Doubt (met Gwen Stefani als zangeres).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten