woensdag 20 juni 2012

Amanda Marshall - Beautiful Goodbye

Deze zangeres heeft acht weken in de Top 40 gestaan en hoger dan #22 is ze nog nooit gekomen. Dat gebeurde in 1996 met haar debuuthit en een opvolger is er nog nooit gekomen, niet in de Top 40 tenminste. In haar thuisland Canada was ze nog wel een paar jaar succesvol, maar de rest van de wereld leerde haar hooguit met deze plaat kennen. Hooguit, want in Engeland haalde zelfs "Beautiful Goodbye" van Amanda Marshall de hitlijsten niet.
Amanda Wilson werd op 29 augustus 1972 geboren in het Canadese Toronto. In 1994 tekende ze een contract bij EPIC Records en in datzelfde jaar coverde ze als onbekende zangeres "Don't Let it Bring You Down" van Neil Young voor het compilatiealbum "Borrowed Tunes: A Tribute to Neil Young". Een jaar later scoorde ze haar eerste Canadese top 10-hit met "Let it Rain". In 1996 scoorde ze haar grootste hit in Canada en de Verenigde Staten met "Birmingham". In Europa zijn beide platen echter totaal onbekend.

In Nederland geldt dat niet voor de ballad "Beautiful Goodbye". Op 24 augustus 1996 mocht Amanda Marshall zich voor het eerst meten met de populairste hits van Nederland. "Beautiful Goodbye" kwam binnen op #38. Twee weken later stond de plaat op #32 en een kleine hit leek geboren. Een week later kende de plaat een opleving door naar #25 te stijgen. Twee weken dáárna was de hoogste notering echter al bereikt: #22. En via #25 en #27 nam Amanda Marshall in de herfst van 1996 van de Top 40, om er vooralsnog niet meer terug te komen. Een Beautiful Goodbye werd het dus niet bepaald, hoewel de plaat nog steeds af en toe te horen is op Q-Music of Radio Veronica.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten