vrijdag 22 juni 2012

Daryl Hall & John Oates - Kiss on My List

Een Amerikaans duo dat in 1977 in de Top 40 debuteerde met "Rich Girl". Alle andere hits kwamen uit de jaren '80. Die platen zijn stuk voor stuk klassiekers geworden en dat geldt ook voor een plaat die de Top 40 helemaal niet heeft gehaald. Nou is dit wel een iets minder bekende plaat, maar het is wel een plaat die je nog wel eens op Radio 10 Gold 80's Hits hoort. Daryl Hall & John Oates scoorden wel een Amerikaanse #1-hit met deze plaat: "Kiss on My List".
Daryl Hall & John Oates kennen jullie misschien beter als Hall & Oates, maar alle singles werden toch echt onder eerstgenoemde naam uitgebracht. Daryl Hall (11 oktober 1946) en John Oates (7 april 1949) werken al sinds 1969 samen. In 1974 was "She's Gone" de eerste plaat van Hall & Oates die de Amerikaanse hitlijsten haalde, weliswaar tot #60. Twee jaar later was "Sara Smile" de eerste top 10-hit en de eerste #1-hit werd in 1977 gescoord met "Rich Girl", dat in Nederland een achttiende plaat haalde. De volgende Top 40-hit zou pas in 1982 volgen met "I Can't Go for That (No Can Do)", maar tussendoor werd ook nog o.a. "Kiss on My List" uitgebracht.

Op 3 januari kwam de plaat de Tipparade binnen op #29. Twee weken later stond de plaat slechts op #18 en als een plaat in haar derde week zo laag staat, dan is het bijna einde verhaal. De plaat werd nog twee weken in de Tipparade gegund, maar daarna was het klaar. In de Verenigde Staten werd het de tweede #1-hit en dat is toch opmerkelijk, want in die tijd waren #1-hits in de Verenigde Staten meestal ook grote hits aan de andere kant van de oceaan. Ook opvolger "Private Eyes" werd daar een #1-hit en wist hier de Top 40 niet te halen.

Daryl Hall & John Oates zouden in totaal zes Amerikaanse #1-hits achter hun naam krijgen. In Nederland werd slechts één keer de top 10 gehaald; "Adult Education" haalde de vierde plek. Vreemd genoeg kwam die plaat in de Verenigde Staten niet verder dan #8.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten