vrijdag 29 juni 2012

Simple Minds - Alive & Kicking

1985 was ongetwijfeld het meest succesvolle jaar geweest zijn van deze band. In het voorjaar stonden ze al drie weken op #1 en in het najaar mochten ze nog een succeshit bijschrijven. Het werd net geen #1-hit, maar wel een echte klassieker en dus verdient het een plekje op deze site: Simple Minds - Alive & Kicking

In 1978 werd de band opgericht met Jim Kerr als leadzanger. In 1982 werd "Promised You a Miracle" het eerste wapenfeit, maar de eerste grote successen werden in 1985 behaald met "Don't You (Forget About Me)" (#1) en "Alive & Kicking" (#2).

Op 12 oktober 1985 kwam "Alive & Kicking", de eerste single van het album "Once upon a Time" op #31 binnen in de Top 40. Drie weken later was het in de top 10 te vinden en uiteindelijk moest de plaat concurreren met "Only Love" van Nana Mouskouri, "Maria Magdalena" van Sandra en "Slave to the Rhythm" van Grace Jones. De plaat was hard op weg om die platen af te troeven en op de eerste plek te pieken, maar a-ha stak daar een stokje voor met "Take on Me". Het kwam niet verder dan #2 en stond dertien weken in de Top 40. En het is een grote klassieker geworden. In Engeland eindigde de plaat 'teleurstellend' op de zevende plaats, maar in Italiƫ en Belgiƫ werd de plaat een #1-hit.

"Alive & Kicking" was de tweede top 10-hit van the Simple Minds. In 1989 haalden "Belfast Child" (#1) en "This Is Your Land" (#6) de top 10, een prestatie dat in 1991 werd herhaald met "Let There Be Love" (#4).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten