zaterdag 16 juni 2012

Robert Palmer - Mercy Mercy Me / I Want You

In 1971 scoorde Marvin Gaye een Amerikaanse hit met "Mercy Mercy Me". In 1976 scoorde diezelfde Marvin Gaye een Amerikaanse hit met "I Want You". In 1991, toen Marvin Gaye niet meer onder ons was, werden die twee platen gecombineerd tot een Europese hit door Robert Palmer. Het eerste deel van de plaat is gecoverd uit "Mercy Mercy Me" en het tweede deel uit "I Want You". In Nederland haalde het slechts de 25ste plaats, maar het staat wel in allertijdenlijsten van Radio 10 Gold en Radio Veronica. De plaat heet (uiteraard) "Mercy Mercy Me / I Want You".

Robert Palmer, geboren op 19 januari 1959, had pas in 1978 zijn eerste hit. "Best of Both Worlds" haalde de top 20. Top 10-hits heeft Robert Palmer in de hele jaren '80 niet gehad; klassieker "Addicted to Love" kwam zelfs niet verder dan #34. Daarna was het dan ook jaren stil.

In 1990 bracht hij het album "Don't Explain" uit. Het album werd niet goed ontvangen door de critici (Allmusic gaf het album twee van de vijf sterren), maar de eerste single werd de eerste top 10-hit van Robert Palmer. Samen met UB 40 bracht hij "I'll Be Your Baby Tonight" uit, een cover van Bob Dylan. Die plaat behaalde de vijfde plek. Het was ook gelijk de laatste top 10-hit. De laatste Top 40-hit van Robert Palmer was de opvolger van "I'll Be Your Baby Tonight", "Mercy Mercy Me / I Want You", een medley tussen twee tracks van Marvin Gaye. De plaat haalde slechts #25 in de Top 40 en stond vier weken genoteerd. Het zou de laatste Top 40-hit zijn van Robert Palmer, die in 2003 in Parijs overleed aan een hartaanval. Hij is 54 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten