maandag 30 juni 2014

3T - Anything

De familie Jackson is misschien wel de meest succesvolle familie aller tijden op muzikaal gebied. Dat is voor een zeer groot deel te danken aan Michael Jackson en voor een minder, maar eveneens aanzienlijk deel aan Janet Jackson. Daarnaast heeft Jermaine Jackson in 1984 een grote hit gescoord met "When the Rain Begins to Fall" en was hij samen met Michael de drijfveer van The Jackson 5, later The Jacksons geheten. Alle andere leden van die familiegroep zijn minder bekend, zo ook Tito Jackson. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn dat men minder snel zal denken aan de drie zoons van Tito in relatie tot de familie Jackson. Echter hebben die drie zoons in 1996 onder de naam 3T een grote internationale hit gescoord met "Anything", dat vandaag de dag de bekendste plaat is van 3T.

3T
Tito Jackson trouwde in 1972 met Delores "Dee Dee" Martes (1955-1994) en met haar kreeg hij drie kinderen: Toriano (1973), Taryll (1975) en TJ (1978). In 1995 brachten ze als 3T (Toriano, Taryll, TJ) het album "Brotherhood" uit en van dat album heeft 3T, volledig in de stijl van de familie Jackson, liefst vijf singles uitgebracht. Dat zouden vijf van de zes Top 40-hits worden die de gebroeders Jackson 2.0 zouden scoren. De eerste single werd "Anything" en dat betekende de grote doorbraak voor 3T.

Het succes van "Anything"
"Anything", door de broertjes zelf geschreven en geproduceerd, begint a capella en wordt vervolgens voorzien door een 'zoete' R&B-sound. Het succes van "Anything" viel in de Verenigde Staten relatief tegen met een vijftiende plaats, maar in Engeland haalde het plek twee en in Nederland bleek nummer 5 het hoogst haalbare, achter "Per Spoor (Kedeng Kedeng)" van Guus Meeuwis & Vagant, "Captain Jack" van Captain Jack, "Children" van Robert Miles en "I'll Never Break Your Heart" van Backstreet Boys. In Engeland voorkwam Babylon Zoo met "Spaceman" dat "Anything" daar een nummer 1-hit werd. Ook in Zweden en Ierland werd de tweede plaats bereikt en nergens ter wereld kwam het een plaats hoger. "Anything" was de achttiende bestverkochte single van een boyband in de jaren '90.

Het vervolg
Na "Anything" wist 3T nog vier hits te scoren van "Brotherhood", te weten "24/7" (#16), "Why" (#10), "I Need You" (#5) en "Gotta Be You" (#24). "Why" was een 'duet' met Michael Jackson, de oom van de broertjes. In 2004 zou 3T voor het laatst de hitlijsten bereiken en wel met Lionel Richie-cover "Stuck on You". Het haalde de vijfde plaats in de Nederlandse hitlijsten en was daarmee net zo succesvol als "Anything" en "I Need You". In 2005 ging 3T uit elkaar, maar in 2013 waren ze weer bij elkaar gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten