maandag 29 oktober 2012

Heart - Alone

Midden jaren '70 scoorde de Amerikaanse rockband Heart twee top 10-hits: "Magic Man" en "Crazy on You". De derde grote hit liet vervolgens jarenlang op zich wachten. Dergelijke comebacks kwamen in de jaren '80 vaker voor dan nu, dus het is niet heel verbazingwekkend dat Heart in 1987 plotseling een grote hit scoorde met de klassieker "Alone".
In 1963 werd Heart opgericht met Ann Wilson (19 juni 1950) als leadzangeres. In 1976 werd "Magic Man" (#7) het eerste wapenfeit, waarna "Crazy on You" (#2) een jaar later hun grootste hit werd. Daarna was het jarenlang stil in de hitlijsten. In 1986 werd "These Dreams" de eerste Top 40-hit sinds jaren, maar verder dan #39 kwam de plaat niet. De eerste single van het in 1987 uitgebrachte album "Bad Animals" kwam veel verder: "Alone".

"Alone" werd op 20 juni 1987 de tweede Alarmschijf van Heart na "Crazy on You". De week daarna was de vierde Top 40-hit een feit. Op 18 juli stond Heart voor het eerst sinds ruim tien jaar in de top 10, wat in die tijd zoals gezegd gebruikelijker was dan nu. Het zou in 1987 dan ook negen keer gebeuren dat een act na tien jaar afwezigheid weer een top 10-hit scoorde. De plaat wist uiteindelijk de zesde plaats te halen en daarmee werd het succes van "Crazy on You" niet geëvenaard, maar vandaag de dag is "Alone" wel een veel bekendere plaat van Heart. "Alone" werd in de Verenigde Staten een #1-hit (drie weken) en in Engeland haalde het de derde plaats.

"Alone" zou de enige hit van Heart zijn van het album "Bad Animals". In 1990 zou Heart nog een #5-hit scoren met "All I Wanna Do Is Make Love to You" en daarna was het voorgoed stil rondom Heart.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten