dinsdag 9 oktober 2012

Jermaine Jackson & Pia Zadora - When the Rain Begins to Fall

Wie aan de familie Jackson denkt, denkt natuurlijk gelijk aan Michael en als ik verder vraag, zou ook de naam van Janet vallen. Maar Jermaine Jackson werd ook serieus genomen in de hitlijsten. In 1973 scoorde hij op 18-jarige leeftijd al zijn eerste top 10-hit met "Daddy's Home". De tweede zou pas in 1984 volgen, maar dat was dan ook gelijk de grootste hit van Jermaine: "When the Rain Begins to Fall", een duet met Pia Zadora.
Op 11 december 1954 werd Jermaine Jackson geboren. In 1964 maakte hij samen met broers Michael, Jackie, Tito en Marlon deel uit van The Jackson 5, dat hits zou scoren met o.a. "I Want You Back", "ABC" en "I'll Be There". Na het vertrek bij Motown vertrok Jermaine ook. Toen had hij al een solohit op zijn repertoire staan: "Daddy's Home", dat de achtste plek haalde. Lange tijd leek hij een eendagsvlieg te worden, totdat hij in 1980 plotseling met "Let's Get Serious" opdook in de hitlijsten. De top 20 haalde het niet (#23). Dat haalde "Sweetest Sweetest" (#16) in 1984 wel, maar de grootste hit kwam daarna.

"When the Rain Begins to Fall" was een samenwerking met Pia Zadora, dat als solozangeres geen potten wist te breken, maar met deze muzikale samenwerking toch een megahit op haar naam heeft staan. Als actrice heeft ze in 1981 een Golden Globe gewonnen voor Talent van het jaar. Ze wist het echter nooit waar te maken. Afijn, terug naar "When the Rain Begins to Fall": op 20 oktober 1984 kwam de plaat binnen op #36. Een week later was het de snelste stijger: de plaat steeg direct naar #17 en stond op het punt het succes van "Daddy's Home" op zijn minst te evenaren. Een week later stond het duo op #9, maar ze hadden concurrentie van o.a. "Private Dancer" van Tina Turner en "Freedom" van Wham! voor de top van de hitlijst. De concurrentie met "Private Dancer" werd twee weken later al gewonnen: dankzij de stijging van #6 naar #3 moest Tina Turner genoegen nemen met een vierde plaats. Een week later werd "Freedom" van de tweede plek gestoten, maar kregen Jermaine en Pia nog de zware taak "Purple Rain" van Prince & the Revolution van de troon te stoten. Het lukte: op 1 december 1984 was de eerste plaats een feit. Daar zouden ze vier weken blijven; in die periode werd "The Wild Boys" van Duran Duran van de eerste plaats gehouden, maar op 5 januari 1985 moesten ze uiteindelijk hun meerdere erkennen in "Do They Know It's Christmas?" van Band Aid en was de hegemonie van "When the Rain Begins to Fall" ten einde. Nog vijf weken Top 40 werd de plaat gegund, maar op 9 februari 1985 was het afgelopen na vijftien weken Top 40 en een tweede Jackson die de eerste plaats wist te halen. Janet Jackson zou in 1986 en 1998 nog volgen.

Tijdens de laatste weken dat "When the Rain Begins to Fall" in de Top 40 stond, stond "Do What You Do" klaar om het succes van Jermaine Jackson intact te houden. Die plaat kwam tot de vierde plek, maar daarna scoorde Jermaine geen hit meer. Sinds 2012 zit hij echter weer bij the Jacksons, samen met Jackie, Tito en Marlon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten