maandag 8 oktober 2012

Sydney Youngblood - If Only I Could

Een anti-oorlogsplaat die in 1989 geregeld in nachtclubs te horen was. Een zeldzame, onlogische combinatie, maar dat was wel het geval bij "If Only I Could" van Sydney Youngblood. De plaat, een mengelmoes van Eurodance en hiphop, is zijn signature song, de benaming voor een plaat van een artiest die geen eendagsvlieg is, maar uiteindelijk wel alleen om die plaat bekend is geworden.
Op 2 december 1960 werd Sydney Youngblood geboren in San Antonio, Texas, maar hij groeide grotendeels op in Duitsland. Hij is dan ook nooit doorgebroken in zijn geboorteland, maar wel in Europa met zijn debuuthit "If Only I Could".
Op 30 september 1989 kwam de plaat op #26, nadat het de week ervoor Alarmschijf was geweest. Twee weken later stond "If Only I Could" via #11 alweer op #4, maar doordat "Girl I'm Gonna Miss You" van Milli Vanilli in die week van #12 naar #3 steeg, was "If Only I Could" niet de grootste favoriet voor de #1-positie. "Girl I'm Gonna Miss You" bleek ook te sterk voor Sydney Youngblood, want "If Only I Could" stond drie weken op #2, achter het Duitse duo. Nog nooit eerder hadden we drie weken achter elkaar een Duitse top 2! Uiteindelijk stond de plaat twaalf weken in de Top 40.
De opvolger werd "Sit and Wait". Die plaat haalde weliswaar #6, maar is zodanig in de vergetelheid geraakt, dat Sydney Youngblood op dit moment wordt gezien als eendagsvlieg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten