woensdag 17 oktober 2012

Oran "Juice" Jones - The Rain

In de winter van 1987 was er duidelijk een frisse wind in de Top 40. In een paar weken tijd scoorden acts als Red Box, Mel & Kim, Jackie Wilson, The Housemartins, Gregory Abbott en Oran "Juice" Jones hun eerste (grote) hit. Alleen Mel & Kim wist het succes een vervolg te geven, de anderen zijn op dit moment alleen bekend om die hit. Zoals Oran "Juice" Jones, die zijn eerste en enige hit scoorde met "The Rain".
In 1959 werd Oran "Juice" Jones geboren in het Amerikaanse Houston, Texas. Geen mens had ooit van die man gehoord, totdat hij in 1986 het album "Juice" uitbracht, waar hitsingle "The Rain" vandaan kwam, dat in september van dat jaar twee weken lang de Billboard Hot 100 aanvoerde.

In de winter van 1986-1987 moest Europa eraan geloven. In Engeland haalde het de vierde plek en in Nederland werd het ook een grote hit. Op 31 januari 1987 kwam de plaat binnen op #24 en was daarmee de klapper van de week, zonder de week daarvoor als Alarmschijf te zijn verkozen. In de tweede week steeg de plaat van #24 naar #10, maar wachtte het de zeer zware taak "Reet Petite" van Jackie Wilson van de toekomstige #1 af te stoppen, want die hit was toen net in opkomst. Maar al snel bleek dat de plaat niet in de buurt kwam van het succes van "Reet Petite", maar van een flop was allesbehalve sprake. Op 21 februari 1987 was "The Rain" hekkensluiter van de top 5 en een week later werd die rol geprolongeerd, waarna de plaat zakte en de vrije val uiteindelijk werd ingezet. "The Rain" stond negen weken in de Top 40 en Oran "Juice" Jones in totaal ook.

Zelfs de Tipparade werd daarna niet meer gehaald en daarmee is Oran "Juice" Jones één van de vele acts die bij de twijfelachtige verzamelnaam De eendagsvliegen van 1987 horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten