vrijdag 12 oktober 2012

Marc Cohn - Walking in Memphis

Op deze site heeft u talloze voorbeelden gezien van platen die de Top 40 niet wisten te halen, maar wel klassiekers werden. In veruit de meeste gevallen is niet te horen in welke periode de plaat ongeveer is uitgebracht en was het feit dat een bepaalde stroming heel hip was een potentiële oorzaak van het uitblijven van het hitsucces. Dat is hoogstwaarschijnlijk het geval bij Marc Cohn, dat ook nog eens een debutant was. "Walking in Memphis" is daarentegen nog steeds op bijvoorbeeld Radio Veronica te horen.
Marc Cohn is op 5 juli 1959 geboren in het Amerikaanse Cleveland, Ohio. Als grote onbekende wilde hij in 1991 de wereld veroveren met zijn album "Marc Cohn" en de single "Walking in Memphis", waar hij in Nederland niet in slaagde en in de Verenigde Staten en Engeland redelijk.

"Walking in Memphis" kwam op 10 augustus 1991 binnen in de Tipparade op #29. De chartrun van de vier weken was 29-19-10-6, waardoor Marc Cohn op weg leek naar een (kleine) Top 40-hit. Een week na die #6 was de plaat echter verdwenen uit de Tipparade en was de eerste serieuze poging van Marc Cohn om de Top 40 te halen mislukt. Het was ook de laatste poging en Marc Cohn hebben we dan ook nooit teruggezien in de Top 40, maar wel in diverse allertijdenlijsten van radiostations. Ook won Marc Cohn in 1992 een Grammy Award voor Best new artiest en was "Walking in Memphis" genomineerd voor Best male pop vocal performance, maar die eer ging naar "When a Man Loves a Woman" van Michael Bolton.

Marc Cohn werd in 2005 in zijn hoofd geschoten na een tournee met Suzanne Vega. Hij overleefde het en is nu nog steeds werkzaam als artiest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten