donderdag 18 oktober 2012

Level 42 - It's Over

In de vijf jaar daarvoor had Level 42 al enkele grote hits op haar naam staan, maar in 1986 werd de Britse band een gevestigde naam in de Top 40, met megahit "Lessons in Love" als aftrap en "Running in the Family", ook een grote hit, als opvolger. Daarna bracht Level 42 nog drie singles uit van het album "Running in the Family" en er zijn maar weinig albums waar vijf top 10-hits op staan. Maar Level 42 kreeg het voor elkaar. De vierde single werd "It's Over".
Level 42, voor 1986 nog vooral bekend van hits als "Love Games" en "Hot Water", had in 1986 het album "Running in the Family" uitgebracht, wat zonder enige twijfel hun grootste succes was, zowel op albumgebied (het haalde #3 achter o.a. één van de grootste albumklassiekers aller tijden: "The Joshua Tree" van U2) als op singlegebied (vijf top 10-hits), waar het succes per single overigens wel afnam.

Op 26 september 1987 kwam de plaat binnen op #32 in de Top 40. Twee weken later was de zesde top 10-hit van Level 42 een feit. Het werd uiteindelijk een #7-hit in de Top 40 en het kon niet opboksen tegen platen als "Causing a Commotion" van Madonna, "Pump Up the Volume" van M/A/R/R/S en "Bad" van Michael Jackson, die in ongeveer dezelfde periode in de Top 40 kwamen.  Na de tweede week op #7 ging de plaat gestaag naar beneden en na negen weken was het over voor "It's Over", dat knap presteerde voor een vierde single van een album waarvan de eerste drie singles ("Lessons in Love", #2; "Running in the Family", #3; "To Be with You Again", #6) ook top 10-hits werden.

Opvolger "Children Say" werd een #9-hit, waardoor het album "Running in the Family" een 100%-score bereikte wat top 10-hits betreft. Het album daarna, "Staring at the Sun", presteerde enigszins teleurstellend: alleen de eerste single "Heaven in My Hands" haalde de top 10.

Helaas is insluiten verboden. De plaat is hier te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten