woensdag 21 november 2012

Gala - Freed from Desire

Ondanks dat deze Italiaanse zangeres met drie hits de Top 40 heeft gehaald (waarvan twee top 10-hits), is Gala maar met één hit anno 2012 nog bekend. Die plaat is vooral bekend om het leidmotief He got his strong beliefs en het refrein dat vijftig keer het woord na bevat. Het gaat hier over "Freed from Desire".

artiestGala
titelFreed from Desire
van het albumCome into My Life
jaar1996
geschreven doorFilippo Andrea Carmeni
Gala Rizzatto
Maurizio Molella
geproduceerd doorPhil Jay
Maurizio Molella
voorganger-
opvolgerLet a Boy Cry
hoogste notering5
aantal weken11
uitleg bij deze tabel
Gala Rizzatto is op 6 september 1975 geboren in het Italiaanse Milaan. Op haar zeventiende verhuisde ze naar New York en daar schreef ze "Freed from Desire". Die plaat werd eind 1996 uitgebracht, toen de eurodance uit de jaren '90 (waarbij een rapper en een zangeres het gezicht vormden) op zijn retour was en Gala één van de eerste acts was die scoorde met een nieuwe vorm van eurodance. "Freed from Desire" stond in Frankrijk dertien weken op de eerste plaats en in Wallonië tien weken. In Nederland werd de eerste plaats niets bereikt.

Op 28 december 1996 kwam "Freed from Desire" binnen op #22 in de Top 40, nadat het Alarmschijf is geweest. De top 10 werd al snel bereikt, maar het kon de concurrentie met "Don't Speak" van No Doubt, "Don't Cry for Me Argentina" van Madonna en "When I Die" van No Mercy kon het bij lange na niet aan. Het bleef steken op de vijfde plek en stond elf weken genoteerd.

Opvolger "Let a Boy Cry" haalde ook de top 10, maar is inmiddels in de vergetelheid geraakt, net als derde single "Come into My Life" (#32). Daarom wordt Gala hier meestal ten onrechte als eendagsvlieg gezien.

1 opmerking:

  1. Echte Klassiekers: Gala - D From Desire >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Echte Klassiekers: Gala - D From Desire >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Echte Klassiekers: Gala - D From Desire >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK 2d

    BeantwoordenVerwijderen