maandag 12 november 2012

Keane - This Is the Last Time

Op basis van verkoop wist deze plaat de bovenste 40 niet eens te halen, maar doordat "Geef Mij Je Angst" van Guus Meeuwis zo oppermachtig was dat singleverkoop maar licht telde voor de andere platen, wist "This Is the Last Time" van Keane in de Top 40 door veel airplay de derde plek te halen. Het was de eerste top 10-hit van Keane.
artiestKeane
titelThis Is the Last Time
van het albumHopes and Fears
jaar2005
geschreven doorKeane
James Sanger
geproduceerd doorAndy Green
Keane
James Sanger
voorgangerBedshaped
opvolgerBend and Break
hoogste notering3
aantal weken12
uitleg bij deze tabel
De Britse band Keane heeft van haar debuutalbum "Hopes and Fears" (uitgebracht in 2004) Top 40-hits gescoord met "Somewhere Only We Know" (#15), "Everybody's Changing" (#18) en "Bedshaped" (#26). Drie Top 40-hits van een debuutalbum van een Britse band is uitzonderlijk veel. Er kwam ook nog een vierde hit bij en wat hitsucces betreft de succesvolste van het album.

Nadat "This Is the Last Time" Alarmschijf werd, kwam het op 26 maart 2005 binnen op #28. De week daarna steeg de plaat naar #14 en was het gelijk de grootste hit van Keane. De indrukwekkende stijging kende geen gelijkwaardig vervolg: pas drie weken later werd de top 10 bereikt. Toen steeg de plaat wel gelijk naar #5. Maar doordat de #1 ("Geef Mij Je Angst" van Guus Meeuwis) qua verkoop mijlenver voor was op de rest, was de #1 een utopie en geeft de derde plaats eigenlijk een vertekend beeld. Toen de #1 op verkoop even later niet zo'n riante voorsprong had (en Guus Meeuwis van de troon was gestoten) zakte Keane als een baksteen.

Van het album "Hopes and Fears" kwam ook nog een vijfde single. "Bend and Break" haalde de 27ste plaats. "This Is the Last Time" zou niet de enige top 10-hit blijven: in 2006 haalde "Is it Any Wonder?" de zevende plaats, maar het succes van "This Is the Last Time" werd nooit geƫvenaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten