zondag 18 november 2012

Roxette - Wish I Could Fly

Het Zweedse duo Roxette stond niet bepaald bekend om de spraakmakende videoclips. De clip van "Wish I Could Fly" heeft echter het keurmerk "NSFW" (not suitable for work) gekregen, wegens de shots van een koppel dat in een seksstandje lag. "Wish I Could Fly" zou de laatste van vijftien Top 40-hits van Roxette worden.

artiestRoxette
titelWish I Could Fly
van het albumHave a Nice Day
jaar1999
geschreven doorPer Gessle
geproduceerd doorPer Gessle
Clarence Öfwerman
Todd Terry
Michael Ilbert
Marie Fredriksson
voorganger-
opvolgerAnyone
hoogste notering24
aantal weken4
uitleg bij deze tabel
Roxette scoorde in 1995 een #20-hit met "You Don't Understand Me" en daarna was het vier jaar stil rondom Per Gessle en Marie Fredriksson. Voor 1999 stond een comeback gepland met het album "Have a Nice Day". De eerste single van dat album werd de ballad "Wish I Could Fly". De videoclip van "Wish I Could Fly" werd geregisseerd door landgenoot Jonas Åkerlund.

De plaat kwam op 20 februari 1999, een week nadat het Alarmschijf werd, binnen in de Top 40 op #26. Een week later was de hoogste notering (#24) alweer bereikt en na vier weken was het gedaan met "Wish I Could Fly" in de Top 40.

Het was ook gedaan met het succes van Roxette in de Top 40, dat in 1989 begon met de #2-hit "The Look", in 1991 een hoogtepunt opleverde met de #1-hit "Joyride", maar na 1992 ("How Do You Do", #2) scoorden Per Gessle en Marie Fredriksson geen top 10-hits meer. In 2002 werd Fredriksson geveld door een hersentumor, maar daar genas ze van. In 2011 bracht Roxette een 'comebackalbum' uit, maar zonder succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten