donderdag 15 november 2012

The Dandy Warhols - Bohemian Like You

De Amerikaanse filmregisseur, acteur, auteur, muziekproducent en kunstenaar Andy Warhol leefde van 1928 tot 1987. Er zijn tal van museums van het werk van Andy Warhol over de wereld en er is een bandnaam op hem gebaseerd. Van Andy werd 'Dandy' gemaakt en van 'Warhol' werd een meervoudsvorm gemaakt. Resultaat: The Dandy Warhols.

artiestThe Dandy Warhols
titelBohemian Like You
van het albumThirteen Tales from Urban Bohemian
jaar2002
geschreven doorCourtney Taylor-Taylor
geproduceerd doorCourtney Taylor-Taylor
Dave Sardy
Greg Williams
voorgangerGodless
opvolger-
hoogste notering19
aantal weken6
uitleg bij deze tabel
In 1994 werd de Amerikaanse rockband The Dandy Warhols opgericht. Toen drummer Eric Hedford in 1998 de band verliet, bestond The Dandy Warhols uit Courtney Taylor-Taylor (zang), Peter Holmström (gitaar), Zia McCabe (bas) en Brent DeBoer (drums). Als band is The Dandy Warhols nooit een grote geweest, maar "Bohemian Like You", afkomstig van hun derde album "Thirteen Tales from Urban Bohemian", waar ook "Godless" van kwam, dat niet verder kwam dan de Tipparade.

"Bohemian Like You" kwam op 6 april 2002 binnen op #25 als hoogste binnenkomer. De plaat wist de bliksemstart geen goed vervolg te geven en kwam niet verder dan #19 en na zes weken was de plaat alweer verdwenen en The Dandy Warhols zou daarna nooit meer terugkeren in de Top 40.

In 2006 was de band echter dicht bij een nieuwe notering. Een mash-up van "Bohemian Like You" met "Horny '98" van Mousse T. werd als Mousse T. vs. The Dandy Warhols uitgebracht. "Horny as a Dandy" (zo heette die plaat) wist echter niet verder te komen dan de Tipparade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten