vrijdag 16 november 2012

Roxette - How Do You Do!

Op 19 september 1992 vond er een unicum plaats in de Nederlandse hitlijsten. Dr. Alban stond toen voor de zevende week op #1 met "It's My Life" en "How Do You Do!" van Roxette steeg van #3 naar #2. Daarmee was het voor het eerst in de geschiedenis dat de top 2 volledig uit Zweedse acts bestond. "How Do You Do!" van Roxette werd de vijfde top 3-hit van het duo in drie jaar tijd.

artiestRoxette
titelHow Do You Do!
van het albumTourism
jaar1992
geschreven doorPer Gessle
geproduceerd doorClarence Öfwerman
voorganger-
opvolgerQueen of Rain
hoogste notering2
aantal weken15
uitleg bij deze tabel
"How Do You Do!" was de eerste single van het album "Tourism". Het album was de opvolger van "Joyride", waar vier Top 40-hits uitkwamen, waaronder de gelijknamige #1-hit. Het album zelf kwam tot de vierde plaats en werd daarmee het grootste albumsucces tot dan toe. "Tourism" moest dat succes minimaal evenaren en daar slaagde het in: het haalde de tweede plaats, net als de eerste single van het album: "How Do You Do!"

"How Do You Do!" kwam op 1 augustus 1992 binnen op #25 in de Top 40. Een plaat die in die tijd zo hoog binnenkwam, had meestal maximaal een week of vijf, misschien zes nodig om de top 2 te halen. Daar deed "How Do You Do!" echter acht weken over. Het werd de zesde top 10-hit, vijfde top 3-hit en derde top 2-hit voor de groep. De plaat stond uiteindelijk vijftien weken in de Top 40, twee minder dan de langstgenoteerde Roxette-hit: "It Must Have Been Love" (1990).

Op hitsucces bleek "Tourism" echter geen groot succes: opvolger "Queen of Rain" bleef op #26 steken en "Fingertips '93" haalde de Top 40 niet eens. "How Do You Do!" was overigens de laatste top 10-hit van Roxette. Een Zweedse top 2 maakten we op 11 september 2010 nog een keer mee: "One" van Swedish House Mafia stond op #1 en "Bromance" van Tim Berg daaronder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten