zaterdag 10 november 2012

Lenny Kravitz - Always on the Run

In 1989 maakte Lenny Kravitz zijn debuut met "Let Love Rule". Na twee geflopte opvolgers brak hij met zijn album "Mama Said" in 1991 definitief door. Van dat album zijn vier Top 40-hits gekomen, waarvan "Always on the Run" de eerste hit was en één van de grootste hits van Lenny Kravitz.
artiestLenny Kravitz
titelAlways on the Run
van het albumMama Said
jaar1991
geschreven doorLenny Kravitz
Slash
geproduceerd doorLenny Kravitz
voorganger-
opvolgerIt Ain't Over 'til It's Over
hoogste notering5
aantal weken8
uitleg van deze tabel
Met "Let Love Rule" wist hij slechts de 23ste plaats te halen, maar een klassieker werd het wel. "Let Love Rule" kwam van het gelijknamige debuutalbum, dat op lange termijn een groot succes werd. In 1991 bracht hij zijn tweede album uit, genaamd "Mama Said". Voor de eerste single werkte hij samen met Slash, de wereldberoemde gitarist van Guns N' Roses.

Op 13 april 1991 kwam "Always on the Run" op #27 binnen in de Top 40 als hoogste binnenkomer. Het verloop van de eerste vier weken (27-13-9-5) deed vermoeden dat het een toekomstige top 3-hit zou worden. Na die vier weken begon de plaat echter net zo hard te zakken als dat het ging stijgen en na acht weken was het gedaan.

Na "Always on the Run" scoorde Lenny Kravitz nog drie Top 40-hits, waaronder top 10-hit "It Ain't Over 'til It's Over". Hoger dan #5 zou Lenny Kravitz nooit komen in de Top 40. De prestatie werd in 2008 wel geëvenaard met "I'll Be Waiting".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten